Cât de des se curăță hota de bucătărie? Mai des decât credeai!
Vrei să îți deschizi un restaurant, acesta e visul tău și iată, ești pe cale să îl aduci la îndeplinire. Totul nu este chiar atât de simplu cum te aștepti. Dacă ți-ai propus să intri în domeniul HoReCa, așa cum pornești lucrurile de la început, așa vor fi și în continuare în ceea ce privește afacerea ta.
Iar „micile detalii” constituie și ele cheia. Ideea care stă la baza oricărei afaceri de acest gen este aceea de a oferi publicului posibilitatea de a se simți bine într-un loc special – așa cum ne place să credem că îți consideri restaurantul pe care îl vei deschide.
Astfel, trebuie să știi în primul rând că bucătăria reprezintă o întreagă mașinărie compusă dintr-un arsenal: hotă, mașină de spălat vase, prăjitor de pâine, aparat de cafea etc. Toate acestea vor funcționa mult mai bine dacă vor fi păstrate curate.
Curățarea hotei, curățarea sistemelor de ventilație înseamnă eficiență, iar eficiența înseamnă o viață mai lungă a restaurantului. Atunci când un filtru este murdar, un aparat trebuie să muncească mai mult pentru a-și face treaba.
Asta înseamnă o viață utilă mai scurtă. Pe lângă asta, depunerile formează condițiile propice pentru dezvoltarea de bacterii și viruși care ajung într-un final în produsele preparate.
Evită daunele
Dacă nu este curățat sistemul de exhaustare, cu siguranță veți avea scurgeri de grăsime în preparate și mirosuri neplăcute în bucătărie și în tot restaurantul. Dacă în tubulatură există multă grăsime, aceasta poate acționa ca o sursă de combustibil, transportând în continuare focul către sistemul de evacuare, provocând daune semnificative și punând bucătăria și ocupanții ei în pericol iminent.
Toate depunerile, vaporii de grăsime, fumul și resturile de mâncare se găsesc într-o stare inflamabilă în interiorul sistemului de hote și tubulaturi. Astfel, de la o mică scânteie se poate isca un incendiu (căldura și flăcările din tubulatură sunt de ajuns pentru aprinderea grăsimilor, după cum am specificat).
De aici pornește totul
Specialiștii specifică faptul că durata de curățare a unui sistem de hotă și tubulaturi durează între 4-7 ore. Prin urmare, un efort minim, care te va feri de pericole maxime.
Prin urmare, dacă te întrebi de ce atâta atenție pentru menținerea bucătăriei din restaurant la cote optime, nu mai e nevoie să repetăm că de aici pornește totul. Hota de bucătărie reprezintă unul dintre elementele centrale ale bucătăriei atât ca design, cât și ca funcționalitate.
Pentru că o hotă de bucătărie nu doar aspiră mirosurile neplăcute, aburul și fumul, ci și împrospatează aerul din interior. Fie că optezi pentru o hotă clasică, telescopică, decorativă, din inox, rustică, neagră, etc., totul e să ai și grijă de ea, ca să nu eșuezi în efortul tău de a avea un restaurant ca la carte.
Mai ales că filtrele lavabile ale hotelor se pretează la o curățare simplă și ușoară, ce nu implică un efort mare sau costuri crescute. Așa, bucătarii tăi pot experimenta liniștiti în bucătărie, gătind fără grija mirosurilor neplăcute și a pericolelor care pot apărea.
Material redactat de Organic Agency – agenție de content marketing.
Un articol extrem de util și interesant.
Foarte util si interesant, bucataria este punctul central, atat intr-un restaurant, cat si intr-o casa.
Multumesc pentru informatii. Habar nu aveam.
Un articol intersant si foarte util , eu sincer n-am curatat hota niciodata, in afara de gratare nimic mai mult. In schimb le-am tot schimbat la cativa ani
Mi-a plăcut acest articol. Mi-a amintit ca trebuie sa dau mai multa importanta hotei…. Mai ales ca o am doar de câteva luni. Sper sa reușesc sa o păstrez curata mult timp!!!
Da, hota este foarte importantă.
Eu spăl sitele și filtrele în mașina de spălat vase la temperaturi înalte pentru a se curăța eficient.
Bine de știut! 🙂 Eu am avut o problema cu hota ce putea fi rezolvata daca stiam informatiile din articolul acesta 😛
Din pacate imi fac destgul de rar timp pentru ea. Foarte utile informatiile
E bine sa ai grija de bucataria ta. 😊 Si noi curatam hota cat de des posibil, dar sunt momente cand nu apuc sa ma ocup de ea asa cum ar fi nevoie.
Citind articolul tau mi-am dat seama ca eu n-am curatat nicodata hota, am schimbat filtrul si atat.