O mică prințesă – Frances Hodgson Burnett – Amira

You may also like...

16 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Felicitări, Amira! Acum Maia își dorește și ea cărțile.

 2. Sara Crewe este orfană de mamă și este crescută de tatăl ei, un întreprinzător cu afaceri prospere în India. Ea și-a petrecut prima parte a copilăriei în India, dar în urma unor împrejurări nefavorabile cei doi au fost nevoiți să se reîntoarcă la Londra. Aici micuța Sara este înscrisă la o școală de domnișoare condusă de o anume Miss Minchin. Directoarea va fi personajul negativ al cărții, o femeie severă și lipsită de compasiune, dar în schimb oportunistă în ceea ce privește avantajele de pe urma statutului social al elevelor sale.
  Viața Sarei se va schimba considerabil în momentul în care primește vestea morții tatălui ei. Din mica prințesa cum era poreclită de fetele de la școală și alintată de tatăl său, ea va deveni cerșetoarea școlii. Miss Minchin va lua decizia de a o păstra în școală dar cu niște condiții deosebit de nedrepte pentru o fetiță de unsprezece ani. Astfel că pentru a mai putea participa la ore va fi obligată să facă toate cumpărăturile și comisioanele angajaților școlii indiferent de vremea de afară sau de starea ei de sănătate. Insă norocul îi va surâde micuței care va ajunge în grija partenerului de afaceri al tatălui ei, ea reușind să își recapete viața de prințesă pe care o pierduse

 3. Cotic Maricica spune:

  Amira ești un exemplu chiar si pentru noi ăștia mari la câte cărți citesti ! Bravo

 4. Cred ca e o carte potrivita copiilor. Cu siguranta vor trage destule invataturi.

 5. Lamiita Petre spune:

  Nu sunt in tema cu noutatile in materie de carti pentru copii, dar te admir pe tine intotdeauna, ori de cate ori ne prezinti cate o carticica.
  Iti doresc sa devi o vlogherita cunoscuta.

 6. Felicitări pentru recenzie, Amira! <3 Îmi place autoarea și mie…

 7. dar poze… poze cand mai are timp sa faca? daca ea citeste non-stop? 😀

 8. paula sosoi spune:

  Si noi am luat multe carti de pe Libris, cea mica este foarte incantata inainte de culcare cand stie ca se apropie ceasul de citit povesti 🙂

 9. Ioana spune:

  Mi-e draga Amira de mor, cum povesteste ea acolo! ???

 10. Ma topesc instant, nici la text nu mai sunt atenta cand o vad pe ea super concentrata in clipulet.

 11. Am citit si noi aceasta carte si altele de Frances Hodgson Burnett, doar ca au trecut ceva ani de atunci. Acum, cand o vad pe Amira imi amintesc acele clipe placute.

 12. Mihaela Curea spune:

  Ce mă bucur când văd copii pasionați de lectură, bravo ei! Și în Italia vedeam copii citind pe plajă și eram tare încântată.

 13. Rokolla spune:

  Ce sa zic … ma bucur ca vad copii care citesc pentru ca in ziua de azi nu cred ca mai sunt copiii chiar atat de pasionati.
  Ma intristeaza totusi povestile de genul. Parintii mor si poate ca si copiii la randul lor isi pun intrebari despre aceste lucruri.

 14. Nicoleta Pahonea spune:

  Frumoasa povestea Amira ne-ai lasat cu semne de intrebare,cum se termina povestea?

 1. octombrie 1, 2018

  […] O mică prințesă este o poveste minunată, despre care Amira v-a povestit deja. Cărțile au fost de la Libris. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *