Piept de pui cu sos de soia și tăiței de orez
Vrei să gătești ceva rapid și gustos? Ai prieteni în vizită și vrei să îi impresionezi cu ceva special? Încearcă rețeta mea de piept de pui cu sos de soia și tăiței de orez!
Hai, gata, că sună ca la teleshoping! :)))
Totuși, dacă vrei ceva extraordinar de bun și ușor de făcut, ai putea să o încerci. Parol!
Ingrediente piept de pui cu sos de soia și tăiței de orez
- 1 piept maaare de pui (sau unul și jumătate, dacă sunt mai mici)
- 1 ceapă mică
- 4-5 căței usturoi
- 3 ardei Kapia
- 2 ardei verzi sau galbeni
- 1 sticluță sos de soia
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri de zahăr
- sare, piper, condimente
- o lingură de ulei
- o pungă mare (250 gr) tăiței de orez subțiri
Cum se face?
Se taie pieptul de pui în bucăți mici și se condimentează după gust. Eu am pus sare, piper, cimbru, rozmarin. Se pune la prăjit într-o tigaie wok sau o tigaie adâncă. Când e aproape făcut, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Între timp, se pune și o oală cu apă la fiert, pentru tăiței. Aceștia de adaugă când dă apa în clocot și se lasă 6-7 minute la fiert.
Peste cele din tigaie, se adaugă ardeiul tăiat fâșii și se lasă încă 2-3 minute. Nu puneți capac la tigaie, pentru a rămâne ardeiul crocant.
În timp ce în tigaie aromele își fac de cap, pregătiți sosul. Amestecați sosul de soia cu zahărul și sucul de lămâie și îl turnați în tigaie. Îl lăsați 3-4 minute, până mai scade.
După ce sosul a scăzut (Atenție, nu de tot! Nu intrați pe facebook doar un pic!), adăugați tăițeii bine scurși și îi amestecați cu restul ingredientelor. Mai lăsați 2-3 minute să se amestece aromele și e gata!
Va ieși o mâncare aromată, sosul de soia și sucul de lămâie combinându-se perfect cu pieptul de pui și legumele.
Denumirea scurtă, pe care o folosim noi, e de chinezării. Deci, poftă bună la chinezării!
La desert, puteți încerca papanașii!
Ce pofta imi faci. Ne-a plăcut mult reteta aceasta.
Mă bucur tare când îți plac rețetele mele!
Arată tare bine. Îmi plac Rețetele astea și sunt ușor de facut
Și mie îmi plac rețetele rapide. Mereu sunt pe fugă.
Arata genial! Abia astept sa incerc si eu 😍
Gustul e și mai bun!
cam asa am gatit si eu in weekend. noua ne place tare mult. doar ca eu am folosit carne de porc.
mi a placut aia cu : nu intrati pe FB doar puțin :))
O să încerc și cu porc! E riscant cu facebook-ul! 😂😂
Fabulos de ușor. Uite dilema mea:
– Se poate fără ulei/prăjit?
Suuuuuper articol, felicitări, Cătălina!
Poți înnăbuși pieptul de pui. Eu oricum pun mai puțin de o lingură de ulei, că oricum carnea lasă zeamă și se face în suc propriu.
Mulțam mult Cătălina!
Să ai poftă! Să îmi spui dacă ți-a plăcut! 🙂
Arata delicios! Sa aveti pofta! La cat mai multe retete delicioase!
Mulțumesc mult! :*
E foarte buna, si eu gatesc asa ceva. Uneori pun si legume chinezesti sau sos dulce acrisor, tot cu acesti taitei.
Merg în diverse combinații și sunt tare gustoși.
arata tare bine si cred ca si gustul este unul deosebit,am sa incerc si eu reteta la baietii mei.
Chiar e deosebit gustul!
Nu am încercat niciodată tăiței de orez, arată interesant.
Sunt foarte buni la gust și au o textură interesantă.
Interesanta reteta si observ ca se face si foarte usor,poate o încerc si eu.
Se face și ușor și e super gustoasă!
Ce delicios arata. Imi ploua in gura!
E mai delicios decât se vede. 😛
Arata tare bine, deja mi-ai făcut pofta. Cred ca au fost tare bune! :*
Delicios! 😍
Fac si eu foarte des o reteta asemanatoare dar cu taietei nu am incercat. Multumesc pentru idee.
E genială cu tăiței de orez. 😀
Sa inteleg ca ai fost la Lidl la saptamana asiatica 🙂 Trebuie sa ajung si eu, imi plac anumite combinatii de mancare asiatica.
N-am ajuns la Lidl, dar sunt in toate supermarketurile.
Imi place puiul su sos de soia. Taitei de orez nu am incercat pana acum.
Sunt tare gustoși! 😀
Si eu am o reteta asemanatoare, tot cu sos de soia si mai pun si cateva alune. Ii da un gust si mai bun!
O să încerc și așa. 😀
CTRL + D, aia e…
Mulțumesc! 🙂
Arata super chinezaria, cat sa-mi lase gura apa.
Sper să îți placă, dacă încerci! 🙂
Super usoara reteta, chiar ar trebui sa o incerc.
E ușor de făcut și gustoasă. 🙂
SI noi iubim tipul acesta de mancare! Arata perfect!
Mulțumesc! 😍
Yam! Ce bine arata!
Sunt delicioși! 😀
Din punctul meu de vedere, tăieţeii aceia sunt prea transparenţi… nu prea pe gustul meu (adică, dacă nu îmi place vizual, nu prea mă atrage), însă ştiu că tăieţeii de orez şi sosul de soia sunt o combinaţie foarte bună. Am mâncat o grămadă de mâncare chinezească, deci, na, pot spune că este foarte ok meniul, chiar dacă… repet! Tăieţeii nu prea mă atrag vizual.
http://www.alexandrupanait.com
Fiecare cu gusturile lui. Sunt și tăiței mai groși, care nu sunt transparenți. Însă, se schimbă puțin gustul.
Sunt transparenti din simplu fapt ca sunt taietei din orez, nu din faina. Cum ar fi astea: http://dragonfood.ro/produs/fidea-de-orez-400-g/
O alternativa in cazul tau ar fi fideaua/pastele de orez. Spor!
Ps: foarte buna retetea, a iesit superb.
Mă bucur că ți-a plăcut, Daniela!
Din acest tip de taitei eu fac carbonara, insa o sa incerc si varianta asta!
Nu m-am gândit să îi încerc la Carbonara.
O reteta binevenită pentru mine ❤ multumesc
Sper să îți placă!
Tare bine arata! Nu am luat niciodata taitei de orez, dar trebuie sa ii incerc si eu.
Eva, eu am încercat rețeta anul trecut. A ieșit foarte bine!
Sunt delicioși, Eva! Trebuie încercată rețeta.
teleshoping sau nu,ai dreptate e un fel rapid și cred că și gustos!Eu nu mai îmi aduc aminte dacă am mâncat sau am gătit paste din orez..:D…vârsta,deh!
Arătă genial, de bun nu mai zic!!!