Primii mei bani economisiți mi-au dat o lecție importantă de educație financiară

You may also like...

41 Responses

 1. Emilia Oana spune:

  Din primii bani mi-am cumparat telefonul pe care il folosesc si acum.

 2. Am avut o educatie financiara sanatoasa, dar si eu m-am pierdut pe undeva, in principal datorita multor aparitii de tentatii si a naturii mele slabe care le-a asociat cu sentimente.

 3. Nu strica niciodata sa facem economii, nu se stie niciodata cand va aparea ceva cu adevarat tentant! Asta ca sa nu memtionez diversele situatii neprevazute

 4. Corina spune:

  Din primii bani economisiti mi-am luat DEX-ul!
  Nu stiu ce-o fi fost in capul meu atunci! 😀

 5. Deyutza spune:

  O eduicatie financiara are nevoie oricine,nu doar un copil Eu una am nevoie sigur

 6. Mie de mica mi-a placut sa economisesc, primii bani s-au dus pe patine!

 7. Mihaela spune:

  Mi-am cumparat un calculator in rate si chiar daca nu era cel mai performant s-a dovedit ca a fost o investitie buna.

 8. Barascu Violeta Ramona spune:

  Nu imi amintesc ce m facut cu primi bani economisiti dar cred ca mi-am cumparat o papusa acum cand economisesc imi cumpar un pachet de vacanta.

 9. Mariam Oana spune:

  Frumoasă idee! Cu primii bani economisiți mi-am luat o haină de piele lungă până la genunchi… asta o să o țin minte toată viața mea, deci îți dai seama cât m-a marcat 😀

 10. Mihaela Curea spune:

  Chiar si acum adun bani realizati prin diverse proiecte pentru anumite lucruri care imi trebuie sau surprize pentru sotul meu.

 11. Oana spune:

  Cred ca in copilarie econosimeam si eu, dar nu imi amintesc ce faceam cu ei, acum doar cheltuiesc :)))))

 12. Galambfalvi Elena Aura spune:

  Din primii bani economisiți mi-am achiziționat o veioză pentru citit,pe care încă o păstrez.

 13. LacraRevs spune:

  Din păcate, eu încă dau bani pe produse de machiaj, cărți și skincare oricât de multe am.. Stau cu părinții și iau bursă și mă gândesc că pe viitor când o să încep să muncesc, voi începe cu un salariu mic și nu voi mai avea bani de așa pretenții. Însă, am și strâns și încă mai strâng. O fac pentru ca atunci când plec de acasă să mă pot întreține ușor primele luni până mă organizez.

 14. coco spune:

  chiar nu mai stiu ce am facut cu ei si drept sa zic, nu prea le am cu economisitul!

 15. Eu am economisit bani din adolescenta…de fiecare data se duceau pe carti.

 16. Rokolla spune:

  Pare incredibil de spus, dar eu am muncit de mica. Strangeam bani ca sa am sa ies la o prajitura cu prietenii sau mai tarziu sa-mi pot lua ce haine imi doresc.

 17. Rokolla spune:

  Ar fi interesant sa invat sa fac putin mai multe economii. Am realizat ca in ultimul timp cheltui multi bani pe prostii. Poate ca un curs de acest gen m-ar mai responsabiliza putin

 18. Oana Durican spune:

  Am economisit destul de tarziu, avand in vedere ca aveam un salariu care abia ajungea pe doua saptamani. Si cand am facut-o, am plecat intr-o excursie in Europa, asa, langa peste țări si mai putine mări.

 19. Simona spune:

  Și mie îmi plăcea să pun bănuți deoparte și încă o fac, dar sunt momente când dau iama în ei (uneori pe lucruri de la care m-am abținut mulți ani) și cumva se duc ușor ușor. Dacă mai intervin și treburi esențiale, de la o zi la alta, cheltuieli neprevăzute, dispar banii dintr-un foc! Mi se pare foarte bună ideea aceasta de educație financiară. E bine să înțelegem toți că e greu să economisești și de aceea nu vom mai da banii pe orice lucru inutil așa de des. Vom simți puterea banului într-un alt mod și vom înțelege că e bine să avem economii pentru diverse situații sau lucruri extrem de utile. ?

 20. Adriana Ivan spune:

  Cred ca mi’am luat un aparat foto.

 1. octombrie 18, 2018

  […] suntem ultimii în Europa când vine vorba de educație financiară? Nu avem cunoștințe de educație financiară, nu știm să ne organizăm. Credem că banii la saltea e singura soluție de a economisi. Ne dorim […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *