Rețetă bruschete cu ceapă, roșii și cașcaval
Zilele trecute, văzusem pe blogul Denisei o rețetă de bruschete și mi s-a făcut o poftă uriașă de minunățiile astea ale Italiei.
Niciodată nu am încercat să gătesc bruschete, dar mereu mi-au plăcut. Am zis că totuși n-o fi așa greu. Am citit rețeta, am luat ce am vrut, am mai improvizat, ca nu pot altfel și a ieșit o minunăție de mâncare. Am făcut o tavă uriașă și s-au mâncat așa de repede de îmi venea să plâng. :))))
Păi, și eu cum mă mai laud? Cum mai chem un prieten să guste și el? Și apoi mi-am amintit de blog și de voi. Am zis că nu puteți gusta, dar vă puteți delecta cu pozele și rețeta, așa cum am promis.
O fi greu să faci bruschete?
Măi, greu nu e, dar e cam migălos. Noroc că m-a ajutat soțul meu, care a avut răbdare să toace mărunt, că eu aș fi pus felia de roșie pe pâine și gata rețeta de bruschete. Glumesc… sau nu! 😛
Ingrediente pentru o tavă uriașă de bruschete
- o baghetă jumate de Lidl (din aia lungă cât o zi de post)
- 2 roșii mari și bine coapte
- o ceapă roșie
- o bucățică de cașcaval
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
- busuioc
Cum se fac bruschetele?
Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici prea subțiri și se așează într-o tavă în care ați pus hârtie de copt. Se unge bine cu ulei de măsline.
Multe rețete de bruschete spun că se freacă pâinea cu usturoi. Mie îmi place usturoiul și parcă mi s-a părut că nu ia gust așa. Așa că am pisat cățeii de usturoi, i-am amestecat cu puțină apă și am uns pâinea și cu mujdeiul ăla. Deja mirosea bine a usturoi, așa că a fost bine.
Ceapa și roșiile curățate de coajă se toacă mărunt, mărunt (muncă de chinez bătrân) și se presară câte puțin pe fiecare felie. Am pus întâi ceapa, apoi roșiile. Am condimentat cu sare și cu muuuuult busuioc, apoi am pus câte un moț de cașcaval ras pe deasupra.
Le-am lăsat în cuptorul preîncălzit cca. 7-8 minute, până s-a topit cașcavalul și pâinea a început să se rumenească. Au ieșit absolut delicioaseeeee, astfel încât aproape ne-am ars la degete și la limbă, grăbindu-ne să le terminăm.
Vouă vă plac bruschetele? Ați făcut vreodată sau doar le-ați cumpărat?
Ma bucur mult ca ai facut si tu bruschete! Ti-au iesit tare bine ❤. Multumesc de mentionare! Te pup 😘
Mulțumesc și eu de idee! 🙂
Da, îmi plac foarte mult 😍 nu am făcut, dar am cumpărat
P. S. Acum că am rețeta le voi încerca și eu că tare bine arată 😍
Sper să îți placă! 🙂
Produsul finit arata foarte bine.
Mulțumesc!
Si eu le fac cam tot asa- sunt foarte gustoase si aratoase! Perfecte pentru o seara cu prietenii, la un film bun!
Clar sunt perfecte. 🙂
arata chiar foarte bine si mi-ai facut mare pofta!
Mulțumesc! 🙂
Nu am facut niciodata dar am sa.ti fur reteta, arata yummy!!
Sper să îți placă! 🙂
Îmi plac brushetele dar nu prea fac.
Mai ales de când nu mai sunt copiii.
Ți-au ieșit bine, arată foarte…. mmmm, delicios :)!
Mersi! :
Nu am mancat si nici nu am facut. Nu imi plan legumele gatite 🙂 Le prefer in starea lor naturala
Să știi că poți rumeni pâinea și abia apoi să pui legumele. Așa nu își schimbă gustul.
Si mie imi plac bruschetele si nu inteleg de ce mi-e lene sa le fac mai des. Cred ca azi prestez vreo doua farfurii.
Daaa si mie imi plac maxim bruschetele. Cred ca saptamanal mananc pentru ca eu am rosii in gradina si sunt delicioase. Nu pun pe ele cascaval pentru ca nu consum lactate, insa si simple sunt o minunatie!
Ce bine arata 😍 😍
Arată delicios și îmi plac mult. N-am mai făcut rețeta de foarte mult timp
Fac destul de des aceste bruschete si sunt senzationale❤
Arata bn
P placul meu
Ușor de făcut 💗
Ador bruschetele 😍😍 reteta pare usoare
Arata delicios! :*
Arata asa bine,chiar am sa fac si eu ,desi daca raman practic singura acasa ,cand pregatesti pentru mai mulți membri este mai multa placere,pentru o persoana singura parca nici nu am chef sa pregatesc :-))) La fel si cu prajiturile as manca dar fiind singura fac clatite si imi trece pofta
Ce bine arata; as vrea si eu
Ce bine arată! O sa incerc si eu rețeta.
Saptamanal facem aceste bruschete! Sunt delicioase!
Vai, daca ai sti de cand tot spun ca fac si eu! Bine ca mi-ai amintit.
O reteta simpla,arata foarte bine!