Rețetă coaste de porc cu miere de salcâm Apidava
Aseară, v-am spus că fac o nouă rețetă, de data aceasta cu mierea de salcâm de la Apidava. Pun pariu că majoritatea v-ați gândit că e vorba de ceva dulce, sau de ceva ușor, pentru mic dejun.
Ei, bine, eu am hotărât să fac o rețetă de coaste de porc cu miere, la cuptor.
Care sunt beneficiile mierii?
Știm cu toții cât este de sănătoasă mierea de albine. O putem folosi ca tratament pentru răceli, ca îndulcitor, în scopuri cosmetice. O linguriță de miere pe stomacul gol face minuni în organismul nostru. Un ceai cu miere și lămâie este perfect pentru serile reci și pentru a trata răceala. O felie de pâine prăjită cu unt și miere este un deliciu pentru cei mici. Sau chiar mâncată ca atare, este un dulce bun și sănătos.
Mie însă îmi place să experimentez și să încerc diverse combinații, atunci când gătesc. Așa că, haideți să vă spun și vouă cum să faceți cea mai delicioasă rețetă de coaste de porc cu miere!
Rețetă coaste de porc cu miere
Ce ingrediente am folosit?
- 1,5 carne de porc (bucată întreagă)
- 2 linguri de miere de salcâm Apidava
- 2 linguri de muștar
- 2 linguri de bulion
- 2 linguri de sos de soya
- 4 linguri de ulei
- 5 căței mari de usturoi (pisați)
- sare
- piper
- cimbru
- condimente de porc
- apă
Cum am făcut magia?
Am amestecat într-un castron toate ingredientele de mai sus, în afară de apă. Am uns bine de tot carnea, pe toate părțile, cu amestecul făcut mai devreme. Am și crestat-o, pe alocuri, ca să intre condimentele peste tot, bucata fiind destul de groasă, Am lăsat carnea la frigider, cam în jur de o oră, într-un castron acoperit cu folie alimentară, să își ia toate aromele necesare.
Între timp, copiii au degustat mierea, pe furiș, crezând că nu îi văd. :))
Am pus carnea într-o tavă, și am turnat pestea ea amestecul care a rămas în castron. Am pun peste o cană de apă și am băgat-o în cuptorul preîncălzit. Din când în când, am luat sosul adunat în tavă cu o lingură și l-am pus peste carne. Am mai completat și cu apă, astfel încât să fie mereu puțină în tavă, să am ce pune peste.
Am ținut-o în jur de o oră jumătate în cuptor, la foc mediu, până s-a rumenit frumos și carnea în interior a fost făcută.
După, am servit coastele cu murături și cu sosul care a rămas în tavă. Un adevărat deliciu. Ne-am lins pe degete cu toții.
*Mierea de salcâm de la Apidava am testat-o în cadrul campaniei Brander.
Bonus, vă dau un pont să scapați de durere în gât, cu ajutorul mierii.
Tăiați o lămâie cubulețe, amestecați-o cu câteva linguri de miere și luați câte o linguriță de 2-3 ori de zi. Efect garantat, pe încercate! 🙂
Voi cum folosiți mierea la gătit? Doar în deserturi sau experimentați și alte combinații?
Minunata reteta, arata foarte bine.
Mulțumesc! :*
Mă gândeam mereu cum e mierea la gătit. Eu am mai folosit la niște alune de pădure, le-am prăjit și apoi „înecate” în miere.
Sună tare bine! 😀
Ce bine arata!!!! Sa aveti pofta!
Mulțumim! :*
Arata excelent, cred ca a fost super delicios!! Eu am folosit mierea doar la dulciuri niciodata la un fel de mancare, dar m-ai pus pe ganduri si vreau si eu sa incerc reteta ta.
Să știi că a ieșit chiar mai bun decât credeam. 😀
Imi lasă gura apa! Tre sa fie tare bun!
Este, este! 😀
Cred ca au iesit foarte gustoase!
Delicioase!
Arata delicios si eu pun mereu miere la coaste!
Prima oară am făcut, dar sigur voi mai face.
Câte idei bune ai în bucătărie. Pare o rețetă delicioasa.
Mulțumesc, chiar este! :*
În acest weekend, și noi ne-am delectat cu coaste de porc și sosul a avut în compoziție miere! Cât de bune au fost!
Îmi pot imagina! 😀
Si eu folosesc miere la gătit. Eu am mai pus pe lângă miere un pic de zahar brun si zeama de lime. E tare gustos sosul de miere.
O să încerc și așa! 🙂
Eu nu folosesc miere cand gătesc ,dar poate în viitor o sa încerc.
Să știi că e o combinație faină.
Interesanta combinatia de porc cu miere! N-am incercat-o niciodata. 🙂
E de încercat. 🙂
Super tare reteta 😍 imi place la nebunie mierea looor 😍😍
Au dat-o gata copiii, imediat! :))
Costita de purcelus am facut si noi si a fost absolut o incantare de gusturi, le-am savurat simple incat nu mi-a mai trebuit nici garnitura nici nimic 🙂
Sunt savuroase!
Si eu obisnuiesc sa pregatesc costite de porc in diferite sortimente, dar cu miere nu am incercat.
Poate o să încerci. 🙂
Eu o folosesc la gatit mai rar. Cel mai des o folosesc in dressinguri la salate
La salate nu am încercat.
In general mierea o folosesc la prepararea dulciurilor, la gatirea mancarurilor o adaug destul de rar.
Ce rețete de dulciuri recomanzi? 🙂
Arată delicios! Nu știam că firma Apidava vinde și miere. Eu folosesc cremă regeneranta de noapte și e super, așa cum sper că va fi și rețeta ta, experimentată de mine
Sper să îți placă! Aștept să îmi lași un feedback, după. 🙂