Rețetă covridogi (crenvurști în aluat)
Mereu ne-au plăcut covridogii. De fiecare dată când treceam pe lângă o covrigărie, ne cumpăram.
Îmi veți spune acum că nu sunt buni crenvurștii, că nu sunt sănătoși. Știu, dar e o plăcere vinovată.
În apărarea mea pot spune că de vreo 3 ani nu am mai cumpărat niciodată, pentru că am învățat să îi fac.
Rețetă covridogi
Dacă vă gândiți să faceți covridogi, să știți că nu se fac greu, dar necesită puțin mai mult timp, fiind destul de migăloși. Însă merită, credeți-mă! Sunt mult mai buni decât cei cumpărați.
Ingrediente
Noi ne adunăm mulți, deci fac mulți covridogi. Din cantitățile de mai jos ies în jur de 18-20 de covridogi.
- 400 ml apă
- 1 plic de drojdie uscată
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 500 grame de făină
- 2 ouă
- mac/susan
- crenvurști
Preparare
Apa călduță (nu fierbinte, că opăriți drojdia) se amestecă bine cu drojdia, sarea și zahărul. Se adaugă uleiul, apoi făina, în ploaie. Se adaugă făină până iese un aluat moale, elastic. Cantitatea e relativă, vă veți da seama singuri când să vă opriți. Nu același lucru l-aș putea spune și la mâncat. :)))
După ce frământați. lăsați aluatul cam jumătate de oră la crescut, preferabil la căldură. După, presărați făina pe blatul de bucătărie și întindeți foi din aluat, groase de cca. 2-3 cm. Când foaia e întinsă, tăiați fâșii lungi, în care înfășurați crenvurștii. Puneți crenvurștiul într-o parte și îl rotiți până ajungeți la capătul celălalt sau până e acoperit total de aluat. Mă scuzați că nu am poze, mă voi revanșa.
Ungeți tava cu ulei și puneți hârtie de copt în ea. De obicei, asta e treaba soțului. 😛
Așezați covridogii, îi ungeți cu ou și presărați mac, susan, sare pe deasupra. Îi dați la cuptor, la foc mediu.
În 30-40 de minute ar trebui să fie gata. Vă veți da seama când se vor rumeni deasupra.
Se vor mânca repede, așa că să vă grăbiți și voi, dacă vreți să mai prindeți. 🙂
P. S. Dacă aveți copii pe lângă voi, care vă mănâncă din crenvurști și vă mai rămâne aluat, ies niște covrigi foarte gustoși din el. :))
P. S. 2 Puteți pune și niște cașcaval în ei, ies foarte buni.
Arata super!
Mulțumesc! Gustul e pe masură.
Ha ha. Nu acelasi lucru se poate spune si la mancat. E clar ca, daca ii fac sambata domnului Dragomir asa ceva, nu se lasa pana nu mananca tot. Sunt produsul lui preferat de la patiserie. Promit sa incerc reteta. Evident ca tu vei fi de vina daca nu imi iese.
Înjumătățește cantitățile, ca să dea gata mai puțini. Sigur îți vor ieși. Să îmi arăți, după. 😀
Şi mie îmi plac covridogii, dar nu m-am gândit niciodată să îi prepar chiar eu. Arată delicios! Mulțumim pentru rețetă!
Cu drag! Sunt delicioși.
Vai de mine ce tentant arată 😍Vreau si eu!+
Când vii acasă, facem. Adică tu stai cu Darius și eu fac. 😛
Asta si asteptam sa spui…eram sigură ca nu ai sa mă lasi sa mor de pofta. Cât despre stat cu Darius alta bucurie mai mare nici ca se putea😍❤
Deci, târgul e stabilit. :))))
Am incercat reteta la sugestia ta. Foarte buni.
Mă bucur că v-au plăcut. 😀
Vai, să nu vadă soțul meu rețeta ta ca să o mă pună la treabă! Arata tare bine!
😂😂 Ți-am dat de treabă! 😀
Vai, cat de bine arata!! Ce pofta mi.ai facut!!
Mulțumesc! Hai la Galați să îți fac! 😀
Data viitoare când ne vedem sa îmi faci covridogi cu cârnați picanti 😀
Să trăiți, am înțeles! :)(
arata tare bine si sunt sigura ca sunt absolut delicioase,mai ales cand sunt calde si miros divin!
Ce-i drept, nu prea apucă să se răcească. :))
Vreau si eu :), mi-ai facut pofta si chiar vreau sa fac si eu.
Sper să îți placă! 😍
ce simplu sutn de facut! ma gandeam ca daca as pune si niset cascavl inauntru ar fi si mai gustosi, nu?
Ies super și cu cașcaval. Chiar am scris și în articol. 😛
Seara asta am dat numai de mancare si eu nu mai pot de foame … e ora 12 noapteaa
Și eu pățesc așa, să găsesc doar noaptea rețete din astea.
Imi plac foarte mult covridogii, in fiecare zi iau de la covrigaria de langa job. Pur si simplu nu ma pot stapani 😀
Sunt delicioși, ăsta e adevărul!
Eu cand trec pe langa covrigarie mai mereu imi iau si cate un covridog. Am mancat si facuti in casa de o prietena foarte buna si sunt intradevar deliciosi si satiosi.
Da, chiar mai buni ies ăia făcuți în casă.
sa stii ca-n we sunt sanse mari sa fac! daca ai zis ca ies si covrigi din aluat… cu niste sare grunjoasa pe deasupra… de cand caut asa ceva si nu gasesc!
Am văzut că ți-au ieșit fain. Mă bucur mult.
Ce bine arata! Cu siguranta sunt mult mai buni fata de cei pe care ii gasim la orice colt de strada. Tentanta reteta 🙂
Sunt delicioși. Merită să încerci!
Musai trebuie sa incerc si eu reteta asta! Multumesc pentru inspiratie si recomandare si am sa iau in calcul sa nu uit de cascaval.
Sper să îți placă!
Și eu in cumpăr de fiecare data covridogi, dar acasă nu am incercat sa ii pregătesc
Minunati. Eu i-as face cu cabanosi
Am încercat și așa. Foarte buni sunt. 🙂
Arata foarte bine si gustul cred ca e pe masura. Daca ma hotarasc sa fac intr-o zi sa fii sigura ca iti trimit poza sa-mi dai nota.
Abia aștept. 😍
Arata bine si cred ca sunt gustosi. Eu am av ut c ovrigarie si faceam acolo zilnic asa ca sincera sa fiu nici pofta nu-mi este. Covrigi as manca oricand
Sunt foarte buni. Și covrigii ne plac. :F
Vai de mine, cat de apetisant arata. O sa notez reteta.
Să îmi spui dacă ți-au plăcut! 🙂