Rețetă de negresă cu glazură de ciocolată
Ne place negresa. Totuși, deși o rețetă de negresă este super ușor de făcut, cred că trecuseră vreo 2-3 ani de la ultima tavă făcută de mine. Pur și simplu am făcut alte chestii, bazându-mă pe checuri sau clătite și uitând de negresa pufoasă și delicioasă.
De ziua ei, Amira a zis că nu vrea să îi fac tort, ci o negresă cu glazură de ciocolată. Puteam eu să nu mă conformez? Mai ales că doar o singură dată face fata 12 ani. Singura frică îmi era că nu voi mai ține minte nicio rețetă de negresă, dar m-am liniștit repede. Când vreodată am respectat eu o rețetă cap-coadă? Improvizăm, bineînțeles.
Rețetă de negresă glazurată
Înainte de a vă da rețeta, îmi cer scuze că nu am poze deloc cu etapele din timpul gătitului. Nu am apucat să fac, dar am zis că oricum e destul de simplă și vă veți descurca și fără, cu siguranță.
Ingrediente pentru o tavă uriașă de negresă
- 4 ouă
- 2 căni de zahăr
- o cană de ulei
- 2 căni de lapte
- 4 căni de făină
- 5-6 linguri de dulceață (eu am pus de vișine, dar puteți folosi de oricare)
- 2 prafuri de copt
- puțină sare
- 1 esență de rom și una de vanilie
- 5-6 linguri de cacao
Pentru glazură
- un pachet de unt
- 3-4 linguri de zahăr
- 5-6 linguri de cacao
- 2-3 linguri de lapte
Am bătut bine ouăle cu sarea și zahărul, apoi am adăugat uleiul, laptele și esența și am amestecat bine. Am pus în compoziție dulceața, apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt și cacao, puțin câte puțin. Când compoziția a fost gata, am pus-o în tava unsă cu puțin unt și am băgat-o în cuptorul preîncălzit. Am copt-o la 180 de grade, cu ventilație, cca 30-35 de minute, până a trecut testul cu scobitoarea. În cazul meu, bățul de burgeri, pentru că era prea crescută să încapă scobitoarea în ea. :)))
În timp ce negresa era la cuptor, am făcut glazura. Am topit untul, amestecat cu zahărul, laptele și cacao, învârtind continuu. Eu am ales modul acesta de a face glazură pentru că rămâne mai moale, ajutând negresa să rămână pufoasă câteva zile la rând. De asemenea, puteți face glazura topind o ciocolată, amestecată cu lapte.
Am scos negresa din cuptor și am pus glazura călduță peste ea, fiind atentă să o întind bine pe toată suprafața. A ieșit delicioasă.
Voi ce rețetă de negresă folosiți? Vă place această prăjitură?
Un desert la care nu pot să zic pas.
Cat de bine arata,am sa incerc si eu reteta!
Sa aveti pofta! Noi nu prea ne dam in vant dupa negresa.
Mi-ai adus aminte de gustul copilariei mele. Face mama o negresaaaaa de te lingi pe degete. Fix asa arata si a ta 🙂
Nu am făcut cam de mult timp negresă ,trebuie să fac și eu ! Poftă bună !
Arata absolut delicios aceasta negresa. Nu am mancat de tare mult timp una.
da, sa stii ca mi-ai facut pofta de negresa! nu am mai facut de ceva timp!
Arata minunat, bine ca tocmai am mancat o praji, ca altfel o visam toata noaptea :))))
Foarte simplă pare. Neapărat o voi încerca și eu.
Waaaw. arata atat de apetisant incat imi doresc nespus de mult sa incerc si eu reteta
Pfuai cat de bine arata! Daca este cu ciocolata sigur o sa ne placa!
Rezultatul final este suuuper, arată foarte apetisant, iar glazura aceea ți-a ieșit de nota 10!
Mi-e dor de negresa, asa ca rețeta este binevenita, mulțumesc!