Rețetă drob fără ficat, cu pui și ciuperci
Nu îmi place ficatul. Dacă e să fac un top al mâncărurilor pe care le urăsc, ficatul e pe primul loc. Nu-i suport nici măcar mirosul. Așa că nu am mâncat niciodată drob, deși ideea îmi surâdea. Anul ăsta m-am hotărât să fac drob fără ficat, așa că am improvizat cât am putut și a ieșit unul neașteptat de delicios. Sincer, credeam că va fi un fiasco, dar e super mișto. Așa că, dacă nu vă place ficatul sau ideea de drob din acela greu, din miel, varianta asta e perfectă.
Ingrediente pentru drob fără ficat
- 2 piepți de pui (cca 700-800 grame)
- o caserolă de 500 grame de pipote și inimioare de pui
- cca 800 grame ciuperci
- 2 legături de ceapă verde (6 fire)
- o legătură de mărar
- 4 căței de usturoi
- 4 ouă crude
- 5 ouă fierte
- condimente (sare, piper, cimbru, usturoi granulat)
Mod de preparare drob de pui cu ciuperci
Am fiert pieptul de pui, pipotele și inimioare și le-am tocat mărunt (aproximativ… Ce a tăiat Sorin a fost mărunt, ce am tăiat eu, nu prea). Am curățat bine ciupercile și le-am tăiat, apoi le-am tras la tigaie în unt, împreună cu ceapa verde tăiată rondele și usturoi.
Am amestecat carnea cu ciupercile, ceapa și usturoiul, am adăugat mărarul, am condimentat bine și am legat totul cu ouăle crude.
Am pus jumătate din compoziție în tava cu hârtie de copt, am adăugat ouăle fierte întregi și am acoperit cu restul de compoziție. Am dat la cuptor cam pentru 40-45 de minute, la 180 de grade. L-am tăiat când s-a răcit complet și este absolut delicios. Singura chestie care mă nemulțumește puțin este că se cam sfărâmă la tăiat. Data viitoare pun în aplicare sfatul soacrei și îl înfășor într-un aluat fraged, ca să îl țină la un loc.
Una peste alta, a ieșit un drob fără ficat bun rău. Și, apropo, vă scriu acest articol cu lacrimi în ochi… Sorin taie ceapă lângă mine, să facem ardei umpluți. V-am pupat! Să aveți sărbători binecuvântate!
Poftă bună! Eu ador ficatul sub orice formă, în schimb nu mănânc și nu am mâncat niciodată carne de miel. Mulțumesc pentru rețetă! Este excelentă ideea unui astfel de drob.
Arata foarte bine!
Super arată. Sigur e si tare bun.
Nici eu nu suport ficatul! Rețetă asta e perfecta, trebuie încercată!