Rețetă pui pe sare – bun de te lingi pe degete
Zilele trecute v-am tentat cu pui pe sare. Bine, doar v-am amăgit. V-am arătat o poză, v-am făcut poftă și am mâncat bine. Totuși, măcar rețeta și tot v-o dau, să nu ziceți că-s chiar așa de rea.
Rețeta de pui pe sare e una din cele mai îndrăgite la noi în familie. Prietenii noștri abia așteaptă câte un pui pe sare și adevărul e că este delicios. Un pui bine rumenit, copt în suc propriu, fraged, suculent și mult mai sănătos decât dacă ar fi prăjit.
Ce vă trebuie pentru pui pe sare?
- un pui mare
- o căpățână de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- condimente
- 1 kg de sare grunjoasă
Să știți că puiul ăsta e super ușor de făcut. Se spală și se curăță bine puiul și se lasă întreg.
Se pisează usturoiul într-un castron și se amestecă cu uleiul și cu condimentele. Eu pun sare, piper, rozmarin, cimbru, busuioc, muștar boabe, condimente de pui… cam de toate, cu alte cuvinte.
Se pune sarea în strat uniform într-o tavă și apoi se pune puiul uns bine cu amestecul de condimente și exterior și pe interior. Eu bag condimente chiar și pe sub piele, pe unde se poate. Pun puiul pe sare și îl bag în cuptorul preîncălzit, la foc mic.
Sarea nu se prinde de pui, este doar “patul” pe care este gătit!
Când e rumenit deasupra, îl întorc pe partea cealaltă, cu o spatulă. Gătitul durează în jur de o oră jumătate, dar poate varia în funcție de cât e de mare puiul.
Nouă ne place cu mămăliguță și cu mujdei de usturoi cu smântână. Poftă bună!
Ce poftă îmi faci! Nu am încercat niciodată puiul pe sare.
Vai, ce poftă mi-ai făcut! Arată fantastic!
Si noi facem pui pe sare si mi se pare super gustos. Singurul dezavantaj este ca tava in care il pui se distruge in timp fiind totul uscat farar nimic lichid.
Arata foaaarte apetisant. Chiar si eu poftesc la asa ceva, eu care in ulttimul timp am o repusie fata de mancare. Ceva nu e in regula cu mine, eu care eram o gurmannda.
Mmmmm, arată într-un mare fel! Înghit în sec până mă pun pe treabă 🙂
Mulțumim pentru rețetă!
P.s Se poate îndepărta coaja pentru cei care nu pot mânca sărat?
Clar se poate îndepărta. Dar să știi că nu e sărată nici pielea. Sarea nu se prinde de pui. 🙂
O sa incerc si eu, cred ca e delicios!
N-am mai facut de ceva vreme pui pe sare, bine ca mi-ai adus aminte de aceasta reteta delicioasa.
Minunată rețetă! Fotografiile sunt foarte reușite! Felicitări! Esti o adevarata artista!
Puiul arata minunat!!! Tocmai ma pregateam sa inghit in sec, crezand ca nu o sa gust niciodata din pui din cauza cantitatii de sare. Dar… imediat am vazut comentariul tau referitor la faptul ca aceasta nu se prinde de pui. Categoric e o reteta pe care trebuie s-o incerc. Multumesc, Catalina!
Super rețetă. E de încercat. Cu siguranță e delicios!
Nu am gatit aceasta reteta si nici nu am mancat, insa sunt tare curioasa cum este, asa ca am sa prepar si eu curand.
O reteta extrem de usoara si chiar mi se pare delicioasa. Am s-o incerc si eu pentru ca si asa eram in pana de idei pentru acest pranz
Am facut si eu reteta de pui pe pat de sare de Paste, a iesit delicios, rumenit si aromat!
Pregatesc doar de sarbatori mai speciale reteta asta!
Cu mamaliga langa e un deliciu!
Vai, cat de bine arata! Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta! 😊
Yummy ce bine arată și cât de bun trebuie să fie ! Delicios !
Vai cat de bn arata,am o pofta!
Minunată rețetă! În modul asta cred ca as manca carnea de pui cu mai mult drag.