Rețetă brioșe cu brânză dulce și struguri/mure
Zilele trecute aveam o mână de brânză de vaci și habar nu aveam ce să fac cu ea. Era prea puțină pentru plăcintă și nu aveam chef de dus la magazin și nici nu îmi venea să o las. Așa că mi-a trecut prin cap să o pun în niște brioșe cu brânză. Aveam și prin frigider niște struguri și mure, așa că imediat am încropit compoziția și le-am pus la cuptor.
Ingrediente pentru brioșe cu brânză dulce
Eu am pus cantitățile din ochi, dar voi încerca să estimez cât de bine pot pentru voi.
- cca 200 grame brânză dulce
- 3 ouă
- 50-60 gr zahăr
- 50 gr unt
- o esență de vanilie
- puțină sare
- un praf de copt
- cca 500 ml lapte
- cca 100-150 gr făină
Cum am preparat brioșele?
Am fărâmat bine brânza, împreună cu sarea și zahărul, apoi am pus ouăle, untul topit și esența. După ce am amestecat bine, am pus laptele treptat și am amestecat continuu, să nu rămână bucăți mari de brânză. Am pus apoi făină cât cuprinde și praful de copt. Compoziția a ieșit ceva mai groasă decât smântana. Dacă nu rămâne prea fină, e de la brânză, nu trebuie să vă faceți griji.
Am pus compoziția cu o lingură în formele de silicon, având grijă să le las loc să crească. Le-am umplut doar cam trei sferturi, apoi am pus în fiecare câte o boabă mare de strugure sau câte o mură, fix în mijloc.
Le-am dat în cuptorul preîncălzit și le-am ținut cam 15 minute, la 200 grade. Dacă aveți cuptor normal, temperatura trebuie să fie medie. Sunt gata când sunt rumenite frumos deasupra, dar puteți face și testul cu scobitoarea.
*Pont – Dacă folosiți direct tavă de brioșe și nu forme de silicon, nu uitați să le ungeți bine cu unt, pentru a nu se lipi. La formele de silicon nu mai trebuie nimic.
Brioșele au ieșit pufoase, iar fructul a rămas fix pe mijloc, ceea ce le-a făcut să arate super când le-am rupt. Din compoziția asta au ieșit în jur de 20 de brioșe cu brânză, pe care le-am servit pudrate cu zahar sau cu dressing de zmeură.
Poftă bună!
Arata absolut delicios. Nu am incercat niciodata sa fac briose cu branza, dar voi incerca.
Ce bine arată! De bune, nici nu vreau să mă gândesc.😍😂
Ce bine arată. Și eu fac cu brânză, dar cu struguri nu am încercat.
Vaai, zici că sunt niște domnișoare micuțe și drăguțe în fustițe albe și cârlionțate dintr-un desen animat. Bănuiesc că sunt mai mult decât să îți muști degetele…
Cee ce mă frapează la tine e că tot timpul faci bunătăți d-astea, dar rămâi la aceleași dimensiuni. Ar trebui să ne împărtășești și nouă rețeta asta.
Bun, geniale brioșele, nu mă îndoiesc că sunt delicioase.
Super!
Mulțam frumos pentru rețetă, Cătălina.
Felicitări pentru articol!
Rețeta siluetei nu o știu, că v-aș da-o. Unii zic că-s prea rea, de asta nu mă îngraș… :))
Eu făceam ceva similar, dar fără fructe. Mi-ai dat o idee super 🙂
Mă bucur!
O vai dar cum arata, imi ploua in gura. Nu am mancat pana acum briose cu branza, de obicei le fac simple si cu ceva cioco, frisca pe deasupra. Trebuei sa incerc reteta
Să îmi spui cum ți se par.
Este o idee excelenta de a folosi ceea ce avem deja prin frigider si reteta lasa frau liber imaginatiei adaptandu-se pe ceea ce posezi deja.
Arată foarte bine ! Cu ce ar merge înlocuită brânza dulce ?
Poți pune banane pisate, mere rase sau mărești cantitatea de unt și de făină. 🙂
N-am mai facut de foarte mult timp briose. Chiar mi-ai facut pofta de niste deserturi de genul
Sunt maaarrree fan dulciuri de casă,trebuie să le incerc si pe astea🤤
Am sa incerc si eu reteta ca arata prea bn!
Doamne ce bine arăta. Maine dacă e vremea urâtă stau în casă și coc la brioșe. 😁
Sper să îți placă!