Rețetă de gogoși pufoase cu zahăr vanilat
Anul acesta am fost curajoasă și m-am înscris la concursul Chef pentru o zi, organizat de Selgros, cu rețetă de gogoși pufoase.
Și, pentru că aș vrea să fiu modestă, dar n-am cum, vă spun că sunt cele mai bune gogoși mâncate de mine. Și cum eu nu sunt egoistă, după ce v-am făcut să salivați la poză, vă dau și rețeta!
Rețetă de gogoși pufoase cu zahăr vanilat
Ce vă trebuie?
– 500 gr făina de grâu
– 400 gr zahăr (200 gr pentru aluat și 200 pentru pus deasupra)
– 100 gr unt
– 6 ouă
– 200 ml lapte
– 2 cuburi drojdie
– un vârf de cuțit de sare
– 1 esență de rom
– 1 plic de zahăr vanilat
– ulei pentru prăjit
Cum se face această reteță de gogoși pufoase?
Se pune făina într-un lighean, împreună cu sarea. Se formează o gaură în mijloc, unde punem drojdia și 200 gr de zahăr. Se pune puțin lapte călduț peste drojdie și se amestecă bine până se face o pastă. Se adaugă ouăle, untul, esența de rom și se frământă aluatul.
Se adaugă lapte, puțin câte puțin, până obținem un aluat moale, puțin lipicios. La urmă, se ung mâinile cu ulei pentru a nu se lipi la frământat. Când terminați de frământat, îl lăsați la crescut 20-30 de minute, sau până își dublează volumul.
P.S. Cantitățile sunt estimative, e posibil să fie nevoie de mai multă faină sau lapte.
Se întind foi subțiri, de 2-3 cm și se decupează cu o cană, apoi cu un pahar mai mic sau cu un căpăcel, pentru a le da forma de inele. Se prăjesc în baie de ulei încins și se scot la scurs pe un prosop de hârtie.
Între timp, se amestecă restul de zahăr cu zahărul vanilat. Imediat ce se scurg de ulei, treceți gogoșile prin amestecul de zahăr cu zahăr vanilat, cât încă sunt calde. Rămân la fel de pufoase și aromate și a doua sau a treia zi, așa că puteți fără griji să faceți o cantitate mai mare.
Chiar dacă nu o să am noroc să iau vreun premiu la concurs, mă bucur că am savurat din nou niște gogoși pufoase. Chiar ne era dor.
Dacă vă place rețeta și vreți să o încercați, mi-ar plăcea să îmi spuneți cum vi s-au părut gogoșile. 🙂
Cat de delicios arata! Cand mai faci, anunta-ma sa deschid geamul. 😀
In reteta pe care am facut-o azi se pune mai putin zahar in compozitia de 500g de faina,oricum sunt dispusa ca sa o incerc si pe cea prezentata de tine pentru ca arata foarte bine.
Nu am mai mancat o gogoasa de cateva luni iar tu acum, dis de dimineata, mi-ai facut o pofta maaaaaaaaaaajora!!!
Mi-ai făcut mare pofta de gogoși 😍😍😍 o sa încerc și eu rețeta!
Sper să vă placă!
Chiar la gogosi ma gandeam si eu zilele acestea sa fac familiei, tare de mult timp nu am mai facut si toata lumea le adora.
Oare sunt persoane cărora să nu le placă gogoșile?
Eu nu prea am timp si de cate ori imi propun sa fac vine mama soacra si imi aduce,parca imi citeste gandurile
Ești o norocoasă. 🙂
Parca a trecut o vesnicie de cand nu am mai facut gogosi, totusi trebuie neaparat sa incerc reteta ta cand ma intorc in Craiova
Sper să fie pe gustul vostru.
CRed ca au fost elicioase, o sa fac si eu zilele astea copiilor gogosi dupa reteta ta.
Sper să vă placă! 🙂
Mulțumim de rețetă. Acum chiar îmi e pofta de gogoși.
Hai că stăm în același oraș. Imediat ajung la tine. :))
Cat de bine pot arata! Mi-as face si eu maine, tot in stilul asta american de gogosi ♥️
Să ai poftă! 🙂
Arata tare bine gogosile facute de tine. Chiar mi-am facut pofta de câteva. Primesti musafiri?😂😗
Bineînțeles! Întodeauna. 🙂
Zici ca sunt cumparate!Arata foarte bine
Ehhh, daca la celelalte retete doar pofteam, gogosi gustoase am papat si eu aseara 😍😍 sunt cele mai bune 🤗