Rețetă de pâine cu făină bio de la Alimentespeciale.ro
Bun găsit, dragii mei! Azi, am hotărât să vă spun și vouă o rețetă de pâine simplă, ușor de făcut. Eu mereu am făcut pâine după rețeta asta și a fost absolut delicioasă, bine crescută și cu o coajă crocantă, numai bună de ronțăit.
De-a lungul timpului, am încercat pâinea albă, pâine neagră, pâine cu semințe. Azi, am hotărât să încerc o pâine cu făină bio, luată de pe Alimentespeciale.ro.
Ce înseamnă Alimentespeciale?
Alimentespeciale.ro este un site cu produse sănătoase, bio, dedicate oamenilor care vor să ducă un stil de viață sănătos și optează pentru produse de acest fel. De asemenea, produsele alimentare de aici sunt potrivite și pentru persoanele cu diverse probleme medicale, fiind non-alergenice.
Mult timp am crezut că produsele bio sunt fără gust. Aveam senzația că ceva fără gluten nu e la fel de bun sau că doar făina albă e gustoasă pentru pâine. Total greșit!
De la Alimentespeciale am primit un pachet cu bunătăți. Am avut paste și sosuri de roșii, cu care am făcut spaghete bolognese, orez pentru risotto, pesmet, couscous, amestecul pentru pâine, dar și rondele de orez, biscuiți cu afine, sticks-uri și merișoare confiate. Toate au fost devorate și toate ne-au plăcut.
Rețetă de pâine bio
Vreau să vă spun că pâinea este total diferită la gust față de cea doar din făină, dar e foarte, foarte bună. În schimb, aceeași rețetă o puteți folosi liniștiți și la pâinea cu făină obișnuită, în loc de amestec punând aceeași cantitate de făină.
Ce am folosit?
- Amestec organic pentru pâine de țară x 500g Primeal – Amestecul conține făină de grâu măcinată special pentru a menține bogăția nutrițională a grâului, tărâțe de ovăz, sare marină, semințe de in brun, hrișcă, drojdie maia de secară deshidratată.
- 300 – 400 ml apă
- 1 plic de drojdie uscată
- puțină sare
- puțin ulei
Din 500 grame de făină iese o pâine măricică! 😀
Cum am făcut pâinea?
Am pus făina într-un castron, împreună cu sarea. În mijloc, am pus drojdia, peste care am pus puțină apă călduță și am lăsat-o câteva minute să crească. Apoi am frământat aluatul, turnând apă puțin câte puțin. Când a fost aproape de sfârșit (cca. 10 minute), am uns mâinile cu puțin ulei și am mai frământat 2-3 minute.
Am lăsat aluatul să crească, acoperit cu un prosop, până și-a dublat volumul (cam 30 de minute).După ce a crescut, am pus pâinea în tavă și am mai lăsat-o cam 10 minute acolo. Am dat-o la cuptor, la foc mediu, cam 40-45 de minute, până s-a rumenit bine pe deasupra.
Pâinea a ieșit pufoasă, crescută, așa că am dat-o gata aproape pe toată înainte să se răcească. Abia am reușit să păstrez de tăiat pentru poză. :))
Voi ce rețetă de pâine folosiți? Ați cumpărat vreodată ceva de pe Alimentespeciale.ro?
Nu am facut paine de casa niciodata.
Am facut ani de zile paine de casa, dar fara ulei in compozitie. Doar faina, sare, drojdie si apa. Ulei numai in tava, pt uns. Da, am luat si eu de pe #alimentespeciale cate ceva si sunt mai mult decat multumita de produse!
Uleiul e doar pentru uns mâinile, cât să nu se lipească aluatul de ele. 😀
Eu fac paine cu faina alba,deci trebuie sa o incerc si pe asta!! 😋😋
Imi place sa fac paine in casa, gustul este minunat, iar de miros nu mai zic.
Vai o bucata de paine bio caldaa vreau si euuuuuuu
Imi place tare mult cum arata painea ta de casa. Parca mi-as face si eu curaj sa incerc reteta. Poate ca n-aveam ingredientele astea minune de nu-mi iesea ce trebuie
Ieri am facut si eu paine impreuna cu baietelul meu Dragos. Data viitoare o sa incerc amestecul organic Primeal sa vad care e diferenta ca si gust.
Am mai facut paine de casa din cand in cand, in special iarna, vara nu ma incumet sa stau la cuptor. Painea ta arata atat de apetisanta incat mi-ai starnit papiilele gustative rau de tot. Paine calda de casa cu branza… Ma voi uita pe site sa vad ce alimente speciale m-ar mai atrage.
Eu am renuntat de aproape un an sa mai mananc paine, foarte rar mananc, niciodata nu mi a placut.
nu am facut paine in casa de curand, dar mi-ai facut pofta! ar merge, mai ales cu seminte sau cu masline… eu am niste faina de in prin gospodarie 😀
Sincer nu stiam ca exista un astfel de amestec pentru paine. Trebuie sa incerc si eu reteta imi e dor de o paine facuta in casa.
Nu am facut niciodata pâine dar zău că aș încerca aceasta faina. Cred ca e potrivita si pentru cei.mici, fiind mai sanatoasa ca cea din comert.
Am incercat de cateva ori sa fac paine si mi-a iesit extrem de tare la exterior. Nu prea mi-a placut cum mi-a iesit. Se pare ca tu esti mult mai priceputa ca minte
Încearcă să o pui într-o pungă, după ce se răcește. Se va înmuia coaja. 😀 Sau să o acoperi cu un prosop, imediat ce o scoți din cuptor.