Rețetă pandișpan cu mere coapte
Zilele trecute, ca o sadică ce sunt, v-am făcut să salivați la pozele mele cu dulciuri. Vă arătam o farfurie plină cu pandișpan cu mere coapte și chec cu ciocolată. Pentru că știți doar că nu-s chiar așa de rea, vin și cu rețetele. Azi, vă prezint celebrul pandișpan cu mere coapte.
Rețetă pandișpan cu mere coapte
Ce vă trebuie?
- 5-6 mere mari
- 8 ouă
- o cană de zahăr + câteva linguri, pentru presărat pe mere
- o cană de făină
- un praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat sau esență de vanilie
- puțină scorțișoară
- puțină sare
- puțin ulei, pentru uns tava
Cum se prepară pandișpanul cu mere coapte?
Se curăță merele de coajă, se taie în jumătate și se curăță de cotor. Ungeți tava cu ulei și apoi puneți hârtie de copt. Se pun jumătățile de măr cu fața în sus în tavă și se umplu găurile cu zahăr, după care se presară cu scorțișoară, după gust.
Se bagă merele la copt și se face aluatul de pandișpan. Albușul se bate cu zahărul și zahărul vanilat, până se face o spumă. Se adaugă apoi gălbenușul bătut cu puțină sare și se amestecă. Apoi, se adaugă cana de făină și praful de copt, în ploaie. Este indicat ca mixerul să fie la viteză mai mică, să nu zboare făina în toate părțile.
Când merele s-au copt (se vor înmuia și tot zahărul se va topi), se toarnă aluatul peste ele și se dă din nou la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se răstoarnă pe un blat de bucătărie, pentru a rămâne merele în sus. Se poate servi ca atare, sau cu frișcă.
Pentru că v-aș da și vouă o felie, dar nu mai am, vă trimit una virtuală. Poftă bună!
Mai că aș veni pana la Galați pentru o porție de pandișpan.
Hai, hai!
Cam asa fac eu un tort delicios de mere.
Orice e cu mere, e super bun. :d
Pentru ca ai fost drăguță si ne-ai dat reteta…Te iertam ca ne-ai facut poftă
Mă bucur că sunt iertată.
Prăjiturile cu mere sunt preferatele mele, voi încerca și eu această rețetă dar fără zahăr.
Cred că iese bună și fără zahăr. :F
Cat de bine arata! Si nici nu e greu de facut. Yumy, yummy!
E chiar foarte ușor de făcut.
Arata delicios! Cu siguranta o sa incerc si eu reteta ta!
Sper să îți placă și rezultatul!
Vai cat de bine arata. cred ca stiu ce reteta incerc maine
Să ai poftă! Să ne arăți cum a ieșit.
Arata atat de bine incat imi ploua in gura.
Mulțumesc!
Arata foarte fain, dar mie personal nu imi place gustul de mere coapte…
Am o chestie ca ce nu imi place mie, nici nu gatesc! :))
Și eu fac la fel. :))
Eu intr-un fel asemanator faceam tortul de mere!
Cred că era delicios.
Nu-i asa greu, ma pun si eu pe facut.
Chiar e ușor.
Seamana cu o anumita reteta de plum-cake englezesc, doar ca este cu mere a ta …foarte buna!
Ce bună trebuie să fie și cu prune!
Pandispan in aceasta varianta nu am incercat, dar nu e timpul trecut.
Merită încercată.
Arata tare bine reteta asta si prajiturica. Am s-o incerc si eu pentru ca este tare usor de facut
Chiar e simplu de făcut.