Rețetă piure umplut cu carne tocată – inspirație by Joseph Hadad
Vă scriu cu burtă plină. Foarte plină. :))) Tocmai am mâncat cel mai bun pane din piure umplut cu carne tocată. Dar, înainte de a vă da rețeta, trebuie să vă spun cum am ajuns să o încerc. Darius, ca orice copil normal, seara se uită la rețete în loc de desene animate. Aseară, am ajuns pe pagina de Facebook a lui chef Joseph Hadad, pe care eu îl admir tare. Și am văzut rețeta aceasta, pe care el o numește pomme gallet. Bineînțeles, prima întrebare a fost: Mami, când faci rețeta asta delicioasă? N-a fost greu să mă convingă, așa că în seara asta m-am pus pe treabă.
Ce ingrediente aveți nevoie pentru piure umplut cu carne tocată?
Înainte să vă spun ce aveți nevoie, vreau să vă zic că trebuie să încercați rețeta măcar o dată. Este absolut delicioasă și merită cu vârf și îndesat. Eu am adaptat-o puțin, așa că vă voi lăsa ingredientele pe care le-am folosit eu. Din acestea au ieșit 9 pane-uri mari.
- 7-8 cartofi mari
- cca. 500 gr carne tocată
- o ceapă mică
- 3-4 căței usturoi
- 1 ceapă verde
- o legătură de mărar
- 3 ouă
- făină de grâu
- pesmet Panko (este mai crocant decât cel normal)
- sare, piper, condimente de carne tocată, chilli de ardei iute, cimbru
- ulei
Cum se prepară?
Am curățat cartofii și i-am tăiat bucăți, apoi i-am pus la fiert. Cât au fiert cartofii, am amestecat carnea tocată cu condimente și cu ceapa și usturoiul tocat mărunt, pe care am prăjit-o în puțin ulei. Am lăsat carnea la scurs și am sfărâmat cartofii, după ce am scurs bine apa din ei. După ce s-au răcit, am pus peste cartofii sfărâmați puțin ulei, ceapa și mărarul tocat mărunt și puțin chilli și le-am amestecat până a ieșit o pastă groasă.
După ce carnea și piureul de cartofi s-au răcit, am pus făină pe blatul de lucru și am început să modelez piureul. Am pus o bucată de piure, o lingură de carne peste, apoi am acoperit iar cu piure. Pe urmă le-am învârtit între palme până s-au lipit și a ieșit o rotocoală de piure umplut cu carne tocată.
Am luat fiecare bucată în parte, le-am dat prin făină, prin ou și prin pesmet și le-am prăjit la foc mediu până s-au rumenit. Au ieșit crocante la exterior și moi în interior, sățioase, aromate și delicioase.
Poftă bună! Și dacă încercați rețeta lui Joseph Hadad, să îmi spuneți dacă v-a plăcut.
Mama ce bunatate ai facut tu aici.. Tb neapărat încercată. Mersi!!!
Arată minunat!Trebuie sa o incerc și eu 😋😋😋
Vai ce bine arata! Vreau si eu sa incerc reteta asta cat mai repede! ❤️
Oh, nu, nu, nu,, putem sari peste prajeala? Am ajuns sa renunț la baia de ulei, nu pot sa mai mănânc alimentele asa. Oare la cuptor nu merg?
Delicios arata! Multumesc pentru reteta!
Ce bun pare! Chiar vreau sa incerc si eu!
Chiar nu știam ce să mai gătesc nou și gustos, mulțumesc!
Arată asemănător cu chiftelele de cartofi pe care mi le făcea mama. Interesantă rețeta!
Ce bine arata! Sigur au fost extrem de gustoase! Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta 😍
Ce rețetă delicioasă! Mulțumesc pentru idee!
o idee foarte buna. Cred ca a fost delicioase.
Arata foarte bine preparatul si pare usor de facut. Am sa incerc si eu reteta
Arata bine cu siguranta! Imi place!
Neapărat voi incerca si eu rețeta. Arată tare bine.
Cat de bine arata, imi ploua in gura mai ceva ca afara.