Rețetă spaghete bolognese cu paste și sos de roșii bio
Nu mai făcusem de mult timp spaghete bolognese, așa că am zis că e cazul să repar situația. Noi suntem fani paste și le mâncăm în multe combinații. Soțul meu nu mânca, înainte, dar acum îi plac și lui.
Așa că ieri am mâncat niște spaghete bolognese delicioase, v-am făcut și vouă poftă și v-am promis că revin cu rețeta.
Rețetă spaghete bolognese
Pentru că am primit recent un pachet cu produse bio de la Alimentespeciale.ro și pentru că aveam și legume de la țară, am folosit ca și ingrediente numai produse naturale, sănătoase. Au ieșit absolut delicioase, trebuie să mă credeți pe cuvânt.
Ingrediente spaghete bolognese
- 1 pachet de spaghete Pasta D’Oro fără gluten
- 300-400 grame carne tocată – eu am folosit amestec de porc și vită, tocată acasă
- 1 ceapă
- 4-5 roșii
- 1 borcan de sos de paste cu roșii și busuioc + 1 lingură de bulion
- sare și piper
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare spaghete bolognese
Se pune o oală de apă cu sare, la fiert. Între timp, într-o tigaie se pune o lingură de ulei și carnea tocată, condimentată bine cu sare și piper și se învârte des. Când e aproape gătită, se pun ceapa și roșiile tocate mărunt. Se mai lasă câteva minute, apoi se toarnă borcanul cu sos pentru paste, lingura de bulion și zahărul. Se lasă sosul să scadă, la foc mic.
Când apa dă în clocot, se pun pastele la fiert. Pe pungă scrie că trebuie ținute 8-9 minute. Eu le-am ținut 7, pentru că îmi plac mai tari puțin. Când sunt fierte, se scurg de apă și se adaugă în sos. Se mai lasă pe foc 2-3 minte și masa e gata.
Trebuie să recunosc că e prima dată când mănânc paste fără gluten, dar nu am simțit nicio diferență la gust. Ba chiar au fost delicioase. În plus, sosul acela cu roșii și busuioc e demențial. Neapărat trebuie să îmi mai cumpăr.
Voi când ați mâncat ultima oară spaghete bolognese? Dacă vă plac, vă îndemn să le gătiți. Se fac repede și sunt delicioase.
P.S. O altă rețetă de paste găsiți aici.
A trecut ceva timp de cand n-am mai facut niste paste bolognese, dar mi-ai dat o idee foarte buna de preparat pentru astazi.
Eu nu am facut niciodata dar ma pun si eu sa fac, neaparat, ca arată delicios si mi.ai facut pofta!! Sunt curioasă de sosul acela si nici paste fara gluten nu am incercat pentru ca am avut impresia că nu sunt gustoase.
Nu am mai mancat paste de foarte mult timp, dar ma pastrez pentru cele mai bune paste in vacanta in Italia!
Nu sunt fan paste dar e o idee excelenta pt gatit,preparatul tau arata ft bine!
Eheee!!!
Sunt la cura dar maine cu siguranta am sa pregatesc pentru familia mea aceasta reteta! Multumesc de idee!
Exact acelasi procedeu folosesc si eu cand fac acesta reteta.Suntem fan paste toata familia.
Eu ador pastele, asa caaaa m ai cucerit, deja mi foame.
pastele sunt printre preferatele mele – bolognese, carbonara, diverse inventii, ba chiar si salata de paste cu de toate… le mancam in orice forma si la orice ora
Eu prefer pastele arabiatta pentru ca sunt simple, doar cu sos de rosii, dar mai mananc si bolognese atunci cand merg in vizita la prietena mea care le prepara cu ciuperci si porumb.
Mie imi place orice sos de paste, imi plac si cele mai complicate, imi plac pastele in general.
Adevarul este ca sunt innebunita dupa paste!Sub orice forma 🙂 Multumim pentru reteta!
Mancam si inainte paste, insa dupa vacanta in Italia am devenit niste mari ”macaronari” :)) Mss de reteta
Prepar si eu din cand in cand, insa eu peste paste pun sosul si fiecare le amesteca cu furculita in farfurie. Eu una nu prea ma omor cu pastele… Am preparat ieri paste cu sos pesto, pe acelea le mananc cu placere.
Preferatele mele , le fac foarte des .