Rețetă tort de biscuiți
Sâmbătă a fost ziua Amirei și, pentru că a vrut neapărat tort făcut de mine, am hotărât să fac un tort de biscuiți. În primul rând, pentru că se face muuuult mai repede și e mai puțin migălos. În al doilea rând, pentru că voiam ceva dulce, dar nu foarte dulce.
Țin să vă spun încă de la început că, înafară de frișcă, pe care am făcut-o din smântână, cremele sunt din alea la pungă, gata în 3 minute. Nu am avut timp să fac unele și consider că nu e o tragedie dacă din când în când le folosim și pe astea.
Dacă nu veți putea trece peste asta și îmi veți ține lecții de alimentație sănătoasă, puteți foarte bine să nu citiți mai departe. 😀
Ce ingrediente ne trebuie pentru un tort cu biscuiți?
- cca. 1 kg de biscuiți populari
- 2 esențe de rom
- 300-400 ml apă
- 15-20 linguri de zahăr (în funcție de gust)
- 500 ml lapte
- 1 plic de cremă de ciocolată Dr. Oetker
- 1 plic de cremă de vanilie Dr. Oetker
- 1 cutie medie de smântână
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- jumătate plic întăritor de frișcă
Cum se face tortul de biscuiți?
În primu rând, am făcut siropul pentru însiropat biscuiții. Am pus apa, împreună cu 3-4 linguri de zahăr și esențele de rom pe foc și am învârtit continuu până s-a topit zahărul. Cât am lăsat siropul la răcit, m-am apucat de creme, ca să le las puțin la frigider.
Cremele la plic sunt simplu de făcut. Se adaugă plicul, 250 de ml de lapte și 3-4 linguri de zahăr și se mixează 3-4 minute. Oricum, găsiți intrucțiunile pe plic.
Frișca am preferat să o fac din smântână naturală, pentru că altfel nu îmi place. Am pus cutia de smântână, cu vreo 3 linguri de zahăr, zahărul vanilat și întăritorul de frișcă și le-am mixat până când a ieșit o friscă tare, în care stătea înfipt mixerul bine.
După ce am terminat și cu astea, m-am apucat să însiropez bine biscuiții în siropul călduț. I-am lăsat să stea puțin în sirop, i-am așezat în două rânduri și am mai turnat sirop peste ei, cu lingura. (Eu am așezat tortul întru-un vas Yena, dreptunghiular, pentru a îmi fi mai ușor la așezat biscuiții)
Am pus cremă de ciocolată, încă 2 straturi, cremă de vanilie, încă 2 straturi, cremă de ciocolată, încă 2 straturi și deasupra frișca. De fiecare dată, am însiropat biscuiții foarte bine.
De ornat nu mă pricep, așa că i-am întins frișca deasupra și l-am lăsat la frigider peste noapte. Până a doua zi, biscuiții au tras tot siropul și multă cremă, de ziceai că am pus strat subțire rău, cu toate că pusesem o mulțime de cremă.
A ieșit un tort de biscuiți aromat, dulce dar nu grețos și arăta chiar bine, cu toate că nu era ornat.
Voi ați mâncat vreodată tort de biscuiți? Credeți că v-ar plăcea?
P.S. Scuze că nu am mai multe poze, nu mă așteptam să îmi cereți rețeta!
Sigur ne-ar plăcea 😍😍
Mmm, delicios. Cred ca am sa incerc si eu. Thanks for the idea! :*
Am mai încercat și mi-a plăcut foarte mult, mulțumim pentru rețetă 😘
E un desert usor de facut si arata tare bine!
Nu l-am facut niciodata dar stiu sigur ca e bun pentru ca l-am tot “gustat” de pe la vecinele mai gospodine decat mine 🙂
Cred ca mi-ar placea un asemenea tort mai ales ca imi plac biscuitii, multumim pentru reteta
Yammy, imi facea mama cand eram mica!
Mi ai facut pofta!
Voi incerca si eu
De mancat, am mancat tort de biscuiti la viata mea, dar de facut, nu m-am incumetat… pana acum 🙂
Cred că am mâncat atunci când eram mică. Știu că făcea mama.
Mi-ar plăcea să mai gust și acum
Salam de biscuiti mai mancam cand eram mica! Tort de biscuiti n-am mancat, dar nu are ce sa fie rau. Trebuie sa incerc si eu
Da am facut si eu tort de biscuiti este foarte bun.
O reteta usoara de care ne putem bucura vara si oricand
Retetele astea imi fac doar pofta😍😍😍😍